Dallık şenliklerine katılım yoğun oldu

Keşan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dallık Şenlikleri 12 Mayıs 2024 Pazar günü Kılıçköy Korusu’nda gerçekleştirildi. Vatandaşlar, sabah saatlerinde Dallık Şenlikleri’nin yapılacağı alanı doldurdu. Dallık Şenlikleri adıyla anılan bu özel gün, vatandaşları aileleriyle bir araya getirdi ve unutulmaz anlar yaşanmasına vesile oldu. Şenliklerde, katılımcılar yeşillikler arasında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, çocuklar oyunlar oynayarak ve doğayla […]

 Dallık şenliklerine katılım yoğun oldu

14.05.2024 - 19:08

Güncelleme : 14.05.2024 - 19:08

Keşan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dallık Şenlikleri 12 Mayıs 2024 Pazar günü Kılıçköy Korusu’nda gerçekleştirildi.

Vatandaşlar, sabah saatlerinde Dallık Şenlikleri’nin yapılacağı alanı doldurdu. Dallık Şenlikleri adıyla anılan bu özel gün, vatandaşları aileleriyle bir araya getirdi ve unutulmaz anlar yaşanmasına vesile oldu.


Şenliklerde, katılımcılar yeşillikler arasında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, çocuklar oyunlar oynayarak ve doğayla iç içe eğlenceli zamanlar geçirdiler.

Özcan: “Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum”

Keşan Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan, şenliklere katılanları ziyaret ederek, “Hoş geldiniz” dedi. Başkan Özcan katılanların Anneler Günü’nü kutlayarak, karanfil dağıtırken, çocuklara da, top hediye etti.


Başkan Mehmet Özcanburadakikonuşmasında şunlara yer verdi: “Sümer kültüründe kışın kötülüklerinin gittiği yazın bereketinin geldiğini simgeleyen, yüzyıllardır süre gelen bir şenliktir. Burada Hıdırellez olarak değil, Dallık Şenlikleri şeklinde ifade edilmiştir. Yazın bereketinin karşılanması, kışında kötülüğünün ve bereketsizliğinin defedildiği şeklinde ifade ediliyor. Güzel bir şenlik yaşanmasını diliyorum. Dallık Şenliklerine katılan herkese iyi eğlenceler diliyorum. Aynı güne Anneler Günü denk geliyor. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Nice yıllar geçirmeyi Allah nasip etsin.”

Öte yandan doğa ile iç içe, sevdikleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan katılımcılar, bu tür etkinliklerin sıkça düzenlenmesini dilediklerini belirtti. Katılımcılar, Keşan Belediyesi’nin toplumla olan etkileşimini artıran bu tür organizasyonların, şehirdeki dayanışma ve birlik ruhunu daha da güçlendirdiğini ifade etti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın